Mondhygiënist
regio Tiel

Als je een mondhygiënist in de regio Tiel zoekt, kom dan langs bij MondPlusZorg. MondPlusZorg zal ervoor zorgen dat je behandeling pijnloos zal verlopen. Je krijgt bij ons een persoonlijke behandelaar die jou altijd zal behandelen, zodat je altijd weet waar je aan toe bent en je jezelf helemaal thuis voelt. Deze behandelaar zal dan ook altijd uitgebreid de tijd nemen voor je en ervoor zorgen dat je jezelf helemaal op je gemak voelt.

Daarnaast zijn bij MondPlusZorg alle werkzame mondhygiënisten geregistreerd in het kwaliteitsregister van mondhygiënisten (KRM), zodat je zeker weet dat je altijd wordt geholpen door een gecertificeerde mondhygiënist. Geen verwijzing van je tandarts? Geen probleem! Die heb je bij ons namelijk niet nodig.

Kun je pas laat bij ons terecht in verband met werk? Ook dat is bij ons geen enkel probleem, wij zijn namelijk van 08:00 uur tot 21:00 uur geopend. Een afspraak is bij ons ook heel eenvoudig in te plannen, wij werken namelijk met onze eigen webagenda. We hebben geen wachtlijsten, dus in veel gevallen kun je terecht op het moment dat jou het beste uitkomt!

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Bekijk onze mondhygiëne behandelingen om te kijken wat we je allemaal kunnen bieden, of neem contact met ons op!

Waarom Mondpluszorg?

Mondhygiënist Tiel

 • Geen wachtlijsten
 • Geopend van 08:00 uur tot 21:00 uur
 • Ervaren behandelaars
 • Zelf afspraken maken in onze webagenda
 • Altijd dezelfde behandelaar
 • Pijnloze behandeling
 • Je voelt je snel op je gemak
 • Geen verwijzing nodig
 • Uitgebreid aanbod mondzorg

Mondhygienist tiel - logo nvm
Mondhygienist tiel - logo ivoren kruis
Mondhygienist tiel - logo krm
Mondhygienist tiel - logo nvvp

Wat kunt u verwachten?

Mondhygienist Tiel - U maakt een afspraak

1. U maakt een afspraak

U maakt bij ons eenvoudig een afspraak. Wij bieden diverse mogelijkheden om dit te doen. Dit kan bijvoorbeeld digitaal via onze webagenda. Via deze weg kunt u eenvoudig zien welke data en tijden nog open zijn. Wilt u een afspraak maken voor meerdere personen? Bel of mail ons gerust, wij proberen er dan voor te zorgen dat de afspraken opeenvolgend zijn. U kunt natuurlijk ook gewoon eens binnenlopen. Wij helpen op de manier die voor u het handigst is.

Mondhygienist Tiel - Kennismaking

2. Kennismaking

Wanneer u langskomt voor de eerste afspraak, maken wij eerst kennis. U zult in de toekomst namelijk altijd dezelfde behandelaar hebben. Wij ervaren dat onze patiënten dit fijn vinden, omdat zij op deze manier weten wie ze voor zich hebben.

Wij horen bij de eerste afspraak graag hoe u erin staat. Misschien bent u angstig voor de mondhygiënist. Samen bespreken we waar deze angst vandaan komt. Wat wij vaak horen is dat patiënten angstig zijn voor de verdoving, de pijn of de onwetendheid. Dit is volkomen normaal en komt vaak voor. Wij begrijpen de angst en helpen u hier graag mee.

Mondhygienist Tiel - Behandeling bepalen

3. Bepalen van de behandeling

Wij bekijken uw gebit en analyseren welke behandeling passend is voor u. Natuurlijk bespreken wij dit met u. Samen komen we tot de passende behandeling. Het kan zijn dat u vanuit overtuiging liever een andere behandeling kiest. Misschien vindt u de behandeling te veel of moeite kosten, of gewoonweg te veel geld. Samen komen we tot de juiste en passende oplossing voor uw situatie.

Mondhygienist Tiel - De behandelingen

4. De behandelingen

Tijdens de behandeling vertellen wij altijd exact wat we gaan doen. Zo weet u altijd wat er gaat komen. Daarbij heeft u altijd dezelfde behandelaar. Zo zorgen wij ervoor dat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Gemiddeld zit er 3 tot 6 maanden tussen de behandelingen. Dit is geheel afhankelijk van uw situatie en bepalen we samen met u. In enkele gevallen zit er zelfs 12 maanden tussen behandelingen. Maar het kan ook voorkomen dat er elke maand een behandeling gepland staat, dit komt vooral voor bij kinderen.

Volgende
Mondhygienist tiel - male shade

Anoniem

“Wanneer je bij jullie binnen komt voel je je meteen thuis. Er wordt goed naar me geluisterd”

Mondhygienist tiel - male shade

Anoniem

“Zelfs mijn man wordt elke 4 maanden behandeld en dat zegt wat!”

Mondhygienist tiel - female shade

Anoniem

“De omgang met de kinderen is heel prettig en ze zijn nooit bang om naar jullie toe te gaan”

Over ons

Het team van MondPlusZorg bestaat uit twee mondhygiënisten: Karin en Sylvia. Een persoonlijke mondhygiënist, onze behandelwijze en de indeling van onze praktijk zorgen ervoor dat je je snel op je gemak zult voelen. Om die reden kun je dan ook uitstekend bij ons terecht als je bang bent voor de tandarts. Je persoonlijke behandelaar zal namelijk zorgen voor een geruststellende sfeer en een pijnloze behandeling.

Ook kinderen en tieners kunnen bij ons terecht voor hun mondhygiëne. We adviseren en helpen kinderen op het gebied van mondzorg, zodat zelfs op latere leeftijd de mondhygiëne de aandacht krijgt die het verdient.

Kinderen en tieners
Het voorkomen van cariës staat bij ons centraal. Daarbij ’trainen’ we het kind door het te laten wennen aan mogelijke behandelingen in de toekomst door middel van spelletjes.

Kind
Vanaf het moment dat de eerste tand doorkomt, is uw kind welkom bij ons. Wij hebben enorm veel ervaring met de allerkleinste mondjes. Dit komt door onze deelname als mondzorgcoach in een landelijk onderzoek van de Hogeschool in Utrecht. Dit onderzoek heet “Gezonde peutermonden”. Daarbij weten wij uit eigen ervaring dat het lastig kan zijn om altijd goed te poetsen bij je peuter terwijl je ook hard moet werken elke dag. Wij helpen u graag!

De voorlichting die wij geven richt zich eerst op de ouders. In een verder stadium van de voorlichting zal hij steeds meer gericht zijn aan het kind. Wij passen de zorg aan, aan de leeftijd en de levensfase van uw kind. Wanneer de, blijvende, achterste kiezen doorbreken, passen wij onze zorg aan. Omdat dan het kauwvlak van deze kiezen eerst nog lager ligt.

Pubertijd
In de pubertijd ontstaat er geen groter risico op cariës. Dit komt voornamelijk door ander eetgedrag wat de ouders niet meer goed in de gaten kunnen houden. Hetzelfde geldt voor wanneer uw kind op zichzelf gaat wonen. Hoe eten jongeren wanneer zij helemaal zelf bepalen wat zij kunnen eten? Blijven zij hun gebit goed verzorgen? En blijven zij langsgaan bij de tandarts of mondhygiënist?

Kortom, we zijn er voor iedereen, jong en oud!

Hoe kun je ons bereiken?
Vanuit Tiel is onze praktijk met de auto goed bereikbaar via de A15 en de A2. Ook kun je vanuit Tiel binnendoor rijden langs Buren en Asch. Parkeren kan op één van de drie ruime parkeerplaatsen die te vinden zijn in de buurt van onze praktijk. Deze parkeerplaatsen liggen allemaal zo’n 10 tot 250 meter van de praktijk verwijderd.

Ook met het openbaar vervoer vanuit Tiel is onze praktijk goed bereikbaar. Lijn 46 richting Vianen stopt namelijk vlak bij onze praktijk, bij de bushalte Prijsseweg. Vanaf daar is het maar een paar minuten lopen door het winkelcentrum voordat je aangekomen bent bij onze praktijk.

Tevens is onze praktijk ook goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, omdat de praktijk drempelloos ontworpen is.

De praktijk van MondPlusZorg is gevestigd in Culemborg. Dus iedereen uit de regio’s Geldermalsen en Houten kan ook bij ons terecht!

Ook voor het professioneel laten bleken van uw tanden, zonder risico zijn wij er voor u in onze praktijk in Culemborg voor iedereen uit de regio’s Houten en Tiel!

Waarom en wanneer naar de mondhygiënist?
Je hoeft natuurlijk niet per se klachten te hebben om bij ons langs te komen. Wij maken ook jouw tanden en kiezen schoon. Bovendien voorzien wij je van advies over mondverzorging en de middelen die je hiervoor het beste kunt gebruiken.

Wanneer je klachten ervaart, is het altijd aan te raden om bij ons langs te komen.

 • Bloedt je tandvlees bij het poetsen?
 • Gaan je tanden en kiezen los staan?
 • Is je tandvlees gezwollen en rood?
 • Trekt je tandvlees zich terug?
 • Heb je regelmatig last van gaatjes?
 • Is er tandsteen of aanslag aanwezig op je gebit?
 • Heb je een slechte adem of een vieze smaak in je mond?
 • Heb je moeite of problemen met je mondverzorging?

Kom gerust langs of neem contact op!

Mondhygiënist Tiel

MondPlusZorg

Koopmansgildeplein 18
4105 TX Culemborg

0345 – 473 609
info@mondpluszorg.nl

Mondhygienist tiel - ons team

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een mondhygiënist en een tandarts?
Het grootste verschil zit in het voorkomen en genezen. Een tandarts is er voor het herstel en de verbetering van het gebit. Wij, als mondhygiënist, zijn er om aandoeningen en problemen te voorkomen. Wij voorzien je dus ook altijd van advies, een tandarts doet dit niet uit zichzelf.
Heeft een mondhygiënist zin?
Een mondhygiënist is enorm effectief in verschillende situaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ontstoken tandvlees, vaak nieuwe gaatjes of een slechte adem. Maar ook wanneer je de kleur van je tanden niet mooi vindt of je niet in staat bent je gebit in goede conditie te houden. Wij staan voor je klaar in diverse situaties.
Hoe vaak moet je naar een mondhygiënist?
Over het algemeen zit er 3 tot 6 maanden tussen de behandelingen. Dit hangt af van jouw situatie en bespreken we samen met jou. In een enkel geval zit er zelfs 12 maanden tussen de behandelingen. Het kan echter ook de andere kant op, zo hebben we ook cliënten waar elke maand een behandeling voor gepland staat. Dit komt vooral bij kinderen voor.
Is het pijnlijk bij de mondhygiënist?
Wij zorgen ervoor dat de behandeling pijnloos verloopt. Bij ons heb je altijd dezelfde behandelaar en word je persoonlijk benaderd. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je altijd waar je aan toe bent. Jouw persoonlijke behandelaar neemt de tijd en zorgt ervoor dat je je altijd op je gemak voelt.