Gratis diabetes mondzorg voor suikerpatiënten rond wereld diabetes dag!

Wist je al dat er een relatie is tussen suikerziekte/diabetes en jouw mondgezondheid? Een goede mondhygiëne zorgt voor een stabielere bloedsuikerspiegel.

Daarom biedt MondPlusZorg een gratis specialistische diabetesbehandeling aan, ter waarde van €71,10. Vanaf 14 tot en met 30 november 2016 ben je welkom in onze praktijk voor deze behandeling. Maak snel een afspraak.

Vatbaarder voor ontstekingen
Heb je suikerziekte? Let dan extra op je gebit en tandvlees. Ga minimaal twee keer per jaar naar de mondhygiënist. Ga ook als je geen klachten hebt. Mensen met diabetes hebben vaker problemen met hun tanden en tandvlees. Dat kan komen door te veel suiker in je bloed.

Door een te hoge bloedsuikerspiegel kunnen aderen beschadigd raken. Hierdoor ben je vatbaarder voor ontstekingen.

Maar wist je dat je bloedsuikerspiegel moeilijker op pijl blijft wanneer je problemen in je mond hebt? Daardoor beland je in een oneindige cirkel.

Beter ingesteld met gezond tandvlees!
Tandvleesontstekingen ontstaan door bacteriën uit de tandplaque.
Een tandvleesontsteking kan verergeren doordat bacteriën de aanhechting aantasten waarmee tanden en kiezen vastzitten, als dit het geval is spreken we van parodontitis. Als gevolg hiervan kunnen tanden en kiezen los gaan zitten.

Uit onderzoek is gebleken dat diabetespatiënten met parodontitis meer moeite hebben met het op pijl houden van hun bloedsuikerspiegel dan diabetespatiënten zonder parodontitis. Er is dan ook sprake van een wederzijdse beïnvloeding: diabetespatiënten zijn gevoeliger voor parodontitis en andersom beïnvloedt parodontitis de bloedsuikerspiegel bij diabetes waardoor deze lastiger in balans te houden is.

Grotere kans op complicaties
Een diabetespatiënt die gedurende lange tijd een verkeerde bloedsuikerspiegel heeft, heeft daarmee een grotere kans op andere complicaties. Een goede conditie van het tandvlees is bij diabetespatiënten dan ook zeer belangrijk.

Een mondhygiënist kan samen met jou het tandvlees gezond maken. Eerst zal er een check gedaan moeten worden waarbij naar de conditie van het tandvlees gekeken wordt. Je kunt gratis en vrijblijvend in onze praktijk terecht voor een mondzorgbehandeling voor suikerpatiënten vanaf 14 tot en met 30 november 2016.

Onze praktijk is gevestigd in Culemborg. Dus iedereen uit de regio’s Geldermalsen, Houten en Tiel kan bij ons terecht!

Ook voor het professioneel laten bleken van uw tanden, zonder risico zijn wij er voor u in onze praktijk in Culemborg voor iedereen uit de regio’s Houten en Tiel

Maak snel een afspraak!

  • Wij beloven je e-mail adres voor onszelf te houden