Betere kwaliteit van het leven tijdens de overgang

Ben je een vrouw tussen de 45 en 60 jaar? En heb je problemen in de mond? Misschien heeft het met de overgang te maken. Hormonale schommelingen kunnen er namelijk voor zorgen dat je vatbaarder bent voor problemen in de mond.

Droge mond door de overgang

In de overgang kun je sneller last krijgen van een droge mond. De schommelingen van je hormonen kunnen ervoor zorgen dat je meer vatbaar bent voor mondproblemen. Als je de pil gebruikt, kun je ook sneller last krijgen van ontstoken tandvlees. Dit heeft er alles mee te maken dat de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron de bloedtoevoer naar je tandvlees veranderen.

Je kunt last krijgen van een veranderde smaak. En minder speeksel gevoeligheid voor koud en warm. Als je een drogere mond krijgt, ben je ook infectie gevoeliger. Je kunt ook een branderig gevoel krijgen in je mond of op je tong. Wanneer het oestrogeen na de menopauze is verlaagd kan het verlies van botdichtheid in de kaak soms ook leiden tot het los gaan zitten van tanden en kiezen.

Herkenbaar?

  • veranderde smaak
  • minder speeksel – droge mond (infectiegevoeliger)
  • branderig gevoel in de mond of van de tong
  • hoger risico op het ontstaan van gaatjes
  • hoger risico op tandvleesontsteking en verlies van tanden en kiezen
  • verlies van botdichtheid van je kaak

(N.B. kan ook optreden door medicijngebruik)

Meer weten? Onze praktijk is gevestigd in Culemborg. Dus iedereen uit de regio’s Geldermalsen, Houten en Tiel kan bij ons terecht!

Ook voor het professioneel laten bleken van uw tanden, zonder risico is MondPlusZorg er voor u in onze praktijk in Culemborg voor iedereen uit de regio’s Houten en Tiel!

Maak direct een vrijblijvende afspraak!

tussenbar

Contactformulier

contact