Voorkomen van cariës

Het voorkomen van cariës is voor ons belangrijker dan het behandelen van cariës. Als er eenmaal cariës is ontstaan kan het proces door goede behandeling zelfs stopgezet worden.

Oorzaak achterhalen
Bij het ontstaan van cariës spelen verschillende factoren een rol. Daarom wordt in de behandeling van cariës eerst gekeken wat de oorzaak is van het ontstaan ervan. Door het vullen van een gaatje wordt immers de oorzaak niet weggenomen, maar wordt alleen het symptoom bestreden. Er kan dus snel weer nieuwe cariës ontstaan. Het geven van adviezen en aanbrengen van beschermende lakken kan een onderdeel zijn van de behandeling.

Minder behandelingen bij tandarts
Door onze preventieve behandelingen zorgen we er eigenlijk voor dat de tandarts minder bij je hoeft te doen. Dat is toch een prettige gedachte. Ook tijdens een orthodontische behandeling. Want je zit toch niet te wachten op gaatjes en witte verkleuringen op je tanden, nadat de orthodontist je tanden mooi in een rijtje heeft gezet.

Onze praktijk is gevestigd in Culemborg. Dus iedereen uit de regio’s Geldermalsen, Houten en Tiel kan bij ons terecht!

Ook voor het professioneel laten bleken van uw tanden, zonder risico, is MondPlusZorg er dus voor u in onze praktijk in Culemborg voor iedereen uit de regio’s Houten en Tiel!