Terugtrekkend tandvlees en tandhalsgevoeligheid

Als tandvlees terugtrekt kunnen tanden en kiezen gevoelig worden voor warm en koud, wat zeer hinderlijk kan zijn. Er zijn voldoende mogelijkheden om hier iets aan te doen.

Oorzaak achterhalen
Als tandvlees terugtrekt, ligt het worteloppervlak bloot en kan het gevoelig zijn voor temperatuur. Het ziet er minder fraai uit en het oppervlak is extra gevoelig voor het ontstaan van cariës. Allereerst is het van belang om de oorzaak van terugtrekkend tandvlees te achterhalen om ervoor te zorgen dat het niet verder terugtrekt. Om temperatuurgevoeligheid en cariës tegen te gaan of ter verhelpen kunnen speciale fluoridelakken worden aangebracht.

Geen belemmering bij behandeling
Pijn aan tandhalzen bij tandsteen verwijderen? Door onze speciale behandeltechnieken en moderne apparatuur kan hier rekening mee worden gehouden. We zullen zorgen voor een zo pijnloos mogelijke behandeling. In verband met de gevoelige tanden maken we bij de gebitsreiniging eerst gebruik van een de allernieuwste airpolish. Dit is een apparaat dat werkt met lucht en water van aangename temperatuur. Hiermee wordt plaque, aanslag en beginnend tandsteen verwijderd. Mocht er dan nog tandsteen aanwezig zijn dan maken we gebruik van aanvullende technieken zoals ultrasoon of handinstrumenten. Ook hierbij is het water aangenaam van temperatuur zodat je geen last krijgt van de gevoeligheid van je tandhalzen.

Onze praktijk is gevestigd in Culemborg. Dus iedereen uit de regio’s Geldermalsen, Houten en Tiel kan bij ons terecht!

Ook voor het professioneel laten bleken van uw tanden, zonder risico, is MondPlusZorg er dus voor u in onze praktijk in Culemborg voor iedereen uit de regio’s Houten en Tiel!