Tandvleesontstekingen

Tandvleesontstekingen zijn vaak ongemerkt aanwezig. Het ontstekingsproces gaat heel sluimerend waardoor veel mensen het niet merken in de mond. De eventuele eerste tekenen van bloedend tandvlees lijken onschuldig, maar het verdere verloop kan grote schade aanrichten. Als de ontsteking zich heeft uitgebreid tot het kaakbot treedt er aanhechtingsverlies op en kunnen tanden en kiezen los gaan staan en uiteindelijk verloren gaan. Lees hier meer over onze tandvlees behandelingen.

Gingivitis
Gingivitis is een ontsteking aan het tandvlees. Deze ontsteking treedt op wanneer bacteriën niet voldoende of tijdig verwijderd worden door de eigen mondverzorging. Als de gingivitis niet tijdig behandeld wordt kan deze overgaan naar parodontitis.

Parodontitis
Parodontitis is een ontsteking waarbij niet alleen het tandvlees ontstoken is, maar ook de dieper gelegen weefsels. Als gevolg hiervan treedt er aanhechtingsverlies op doordat bacteriën zich nestelen in ruimtes rondom de tanden en kiezen. De behandeling zal o.a. bestaan uit het reinigen van deze ruimtes. Na de behandeling volgt een evaluatie en wordt de nazorg vastgesteld om het behaalde resultaat te behouden.

Bacteriologisch onderzoek
In iedere mond bevinden zich normaal gesproken duizenden bacteriën die in harmonie leven en voor een gezonde mond zorgen. Bij tandvlees ontstekingen is er sprake van een verstoord evenwicht. Als de balans tussen goede en slechte bacteriën niet voldoende hersteld wordt door de parodontale behandeling kan het nodig zijn om bacterietest uit te voeren. Soms is er zelfs sprake van een bacterie die niet in de mond aanwezig hoort te zijn en voor ernstige parodontale problemen kan zorgen. De test zal uitwijzen of het eventueel raadzaam kan zijn om aanvullend op de parodontale behandeling antibiotica te nemen.

Onze praktijk is gevestigd in Culemborg. Dus iedereen uit de regio’s Geldermalsen, Houten en Tiel kan bij ons terecht!

Ook voor het professioneel laten bleken van uw tanden, zonder risico, is MondPlusZorg er dus voor u in onze praktijk in Culemborg voor iedereen uit de regio’s Houten en Tiel!