Preventie bij kinderen en tieners

Bij ons staat de preventie van cariës centraal. Ook willen we het kind ‘trainen’ door het op speelse wijze stap voor stap te laten wennen aan mogelijke behandelingen die in de toekomst zouden kunnen plaatsvinden.

Kind
Zodra de eerste tand doorbreekt, is een kind in onze praktijk welkom. Door onze deelname als mondzorgcoach in het landelijk onderzoek van de Hogeschool Utrecht “gezonde peutermonden” hebben we veel ervaring met de allerkleinsten. We weten als geen ander dat je bijvoorbeeld als hard werkende ouder het best lastig kan vinden om bij je koppige peuter te poetsen. We helpen je hier graag bij.

De voorlichting richt zich op deze jonge leeftijd in eerste instantie op de ouders. Later zal de voorlichting en instructie zich ook steeds meer richten op het (jonge) kind. Gedurende de jeugdige periode zullen we de zorg steeds aanpassen op de levensfase van het kind. Bij het doorbreken van de blijvende achterste kiezen zullen we onze zorg aanpassen, omdat het kauwvlak van deze blijvende kiezen in eerste instantie lager ligt.

Pubertijd
In de pubertijd zal ingespeeld worden op het grotere cariës risico doordat ouders voor een deel de greep verliezen op het eet- en snoepgedrag. Dit kan ook aan de orde zijn als jongeren op zichzelf gaan wonen. Hoe gaan ze om met eten en snoepen als er geen ouderlijk toezicht meer is. Blijven ze hun gebit verzorgen en bezoeken ze regelmatig de mondhygiënist en tandarts?

Gewoon gaaf
Om gaatjes en andere mondproblemen te voorkomen maken we gebruik van “gewoon gaaf”. Onze mondhygiënisten zijn hiervoor speciaal opgeleid. Gewoon gaaf is een project van het Ivoren Kruis en kan tot 70% minder gaatjes leiden. Alles draait hierbij om preventie en daarin kunnen ouders en kind in meehelpen.

Onze praktijk is gevestigd in Culemborg. Dus iedereen uit de regio’s Geldermalsen, Houten en Tiel kan bij ons terecht!

Ook voor het professioneel laten bleken van uw tanden, zonder risico, is MondPlusZorg er dus voor u in onze praktijk in Culemborg voor iedereen uit de regio’s Houten en Tiel!