Behandelingen

Wij weten als geen ander hoe ongemakken in je mond je leven kunnen beïnvloeden. Of het nu gaat om slechte adem, kleine blaasjes, pijnlijk en/of bloedend tandvlees, verkleuringen of gevoeligheid van tanden en kiezen. Daarom weten we ook als geen ander hoe we deze ongemakken kunnen verhelpen en voorkomen, dat noemen we preventieve mondzorg. Onderstaand vind je een overzicht van de meest voorkomende behandelingen die we in onze praktijk in Culemborg uitvoeren.

behandelingen-gingivitis

Tandvleesontstekingen

Tandvleesontstekingen zijn vaak ongemerkt aanwezig en kunnen grote schade aanrichten. Als de ontsteking zich heeft uitgebreid tot het kaakbot treedt er aanhechtingsverlies op en kunnen tanden en kiezen los gaan staan en uiteindelijk verloren gaan. Het gaat heel sluimerend, waardoor veel mensen het vaak niet eens merken in de mond. Maar de eerste tekenen zijn duidelijk.

behandelingen-kinderen

Preventie bij kinderen en tieners

Bij ons staat de preventie van cariës centraal. Ook willen we het kind ‘trainen’ door het op speelse wijze stap voor stap te laten wennen aan mogelijke behandelingen die in de toekomst zouden kunnen plaatsvinden.

behandelingen-bleken

Gebitsreiniging en Bleken

Op de tanden en kiezen vormt zich dagelijks een bacterie laag. Als deze niet goed verwijderd wordt kan deze gaan verkalken en vormt er zich tandsteen.

behandelingen-advies

Coaching in de mondverzorging

Wil je gecoacht worden in de verzorging van je mond dan kunnen wij je als geen ander daarbij helpen. Door een goede reiniging van de mond kunnen veel problemen in de mond voorkomen worden.

behandelingen-gevoelige-tandhalzen

Reinigen van implantaten en gebitsprothese

De mondgezondheid van mensen met implantaten, bijvoorbeeld onder een klikprothese, is net zo belangrijk als bij mensen met eigen tanden en kiezen. Er kunnen gemakkelijk ontstekingen aan de implantaten ontstaan waardoor deze verloren kunnen gaan.

behandelingen-slechte-mondgeur

Slechte mondgeur

Veel mensen lopen onnodig te lang rond met een slechte mondgeur. Het is een veel voorkomend probleem waar met een juiste professionele aanpak goed iets aan te doen is.

behandelingen-parodontitis

Terugtrekkend tandvlees en tandhalsgevoeligheid

Als tandvlees terugtrekt kunnen tanden en kiezen gevoelig worden voor warm en koud wat zeer hinderlijk kan zijn. Er zijn voldoende mogelijkheden om hier iets aan te doen.

behandelingen-voorkomen-van-gaatjes

Voorkomen van cariës

Het voorkomen van cariës is voor ons het belangrijker dan het behandelen van cariës. Als er eenmaal cariës is ontstaan kan het proces door goede behandeling zelfs stopgezet worden.

behandelingen-zwangerschap

Specials

Soms zijn er periodes in je leven dat je mond gevoeliger is voor problemen. Dit kunnen mooie periodes zijn, zoals bijvoorbeeld zwangerschap. Maar ook minder mooie periodes zoals het ondergaan van behandeling bij kwaadaardige aandoeningen.

Onze praktijk is gevestigd in Culemborg. Dus iedereen uit de regio’s Geldermalsen, Houten en Tiel kan bij ons terecht!

Ook voor het professioneel laten bleken van uw tanden, zonder risico, is MondPlusZorg er dus voor u in onze praktijk in Culemborg voor iedereen uit de regio’s Houten en Tiel!